Paas actie, wie verdient deze PAASMAND?

Na een lange en ellendige coronatijd met vele beperkingen, vinden de ondernemers van Winkelcentrum de Bus het tijd om juist die mensen in het zonnetje te zetten die voor anderen de coronaperiode draaglijker hebben gemaakt. Welk moment is daar geschikter voor dan het vrolijk Paasfeest, het feest in het vroege voorjaar waarin we de (weder-)geboorte vieren. We kunnen namelijk weer nieuwe dingen gaan doen, maar laten we daarbij nog wel even stilstaan bij alle hulp die we gehad hebben in het recente verleden.

De ondernemers gaan 10 boodschappenpakketten weggeven aan mensen die echt voor anderen hebben klaar gestaan en die nu zelf een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Mensen mogen iemand opgeven via een wenskaartje en geven ook de reden op waarom juist die persoon een bedank-pakket zou moeten ontvangen. In de winkels worden de wenskaartjes uitgereikt. Er zal een brievenbus staan om deze wenskaartjes in te doen in de weken voor Pasen. Om de actie meer te laten leven, zullen we een aantal wenskaartjes ophangen in een grote paas tak op het plein in ons winkelcentrum. Op zaterdag 16 april reiken we de boodschappenpakketten uit.

Hoe zien die pakketten eruit? Wie kunnen de pakketten er nou vrolijker uit laten zien dan kinderen? We gaan de samenwerking aan met 4 basisscholen: De Rank, De Bundertjes, De Toermalijn en Kindcentrum Mozaïek. Zij krijgen de blanco dozen die ze geheel naar eigen inzicht mogen versieren en decoreren. Daarnaast mogen de scholen ook ieder 1 persoon aanwijzen die altijd veel voor hen doet en altijd voor iedereen klaar staat, bijvoorbeeld de onmisbare conciërge, een vrijwillige ouder of iemand anders die ze zelf in het zonnetje willen zetten.

Nadat we de gedecoreerde dozen hebben terug ontvangen van de scholen, zullen de ondernemers ze gaan vullen. Elke doos zal goed gevuld zijn, ongeveer ter waarde van € 100,-. Daarnaast krijgen de scholen kaartjes waarmee de kinderen op zaterdag 16 april in het winkelcentrum letters kunnen gaan zoeken die een woord vormen. Elk deelnemend kind ontvangt van de paashaas iets lekkers.

Terug naar het overzicht